dimarts, 10 d’abril del 2012

La Torrassa, 1933

Avui he volgut compartir una fotografia aèria del barri de la Torrassa de principis dels anys 30 del segle XX. Sembla que en aquesta imatge s'hi pot veure el Torrent del Gornal.
Però els barris hospitalencs de Collblanc i la Torrassa van ser el lloc on es va iniciar la revolució anarco-sindicalista de la CNT-FAI. Des del 8 de desembre es va tallar la llum de tota la ciutat i es va intentar ocupar l'Ajuntament de l'Hospitalet fins el dia 12, quan després dels incendis, assalts, morts... es sufoca el moviment revolucionari.

El dia 14 la ciutat es troba ocupada per més de 500 agents de diferents cossos de l'ordre i es produeixen més d'un centenar de detencions.


De: Memòria de l'Hospitalet


Si voleu trobar més informació sobre la revolució llibertària a la Torrassa podeu consultar el llibre "L'Hospitalet, la història de tots nosaltres (1930-1936)" de Joan Camós i Cabaceran.

I si voleu trobar més imatges de l'Hospitalet, podeu entrar en aquest espai: http://lhospitaletdellobregat.wordpress.com/category/1-municipis-barris/la-torrassa/.

També hi podreu trobar articles de diaris o fins i tot relats explicats en primera persona sobre la història de l'Hospitalet. Us convido a fer-hi una ullada.

1 comentari:

Daniel Leinad ha dit...

Us vull presentar el blog de les tres torres www.barritrestorres.blogspot.com historia i informació del nostre barri.